Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Geschiedenis

Aan de Rijnstraat stond in de jaren 30 de smederij van de familie Luyten. Achter de smederij stond een schuur met de ingang aan de Achterweg. Een van de zonen, Aad, begon daar met het repareren en onderhouden van auto's, landbouwmachines en fietsen.
Toen dit goed liep registreerde Aad zijn zaak in 1932 en begon hij voor zichzelf.

Aad trouwde met Mies van der Schalk uit Noordwijk en ze kregen vijf kinderen. Frans (de oudste uit 1940) hielp van kleins af aan al mee in het bedrijf. Frans kon goed leren en ging naar de HBS in Leiden en daarna twee jaar in militaire dienst. Na zijn diensttijd had hij geen zin meer in een verdere studie en ging hij fulltime werken in de zaak van zijn vader.

 

Door het verenigingswerk ontmoette Frans zijn latere vrouw Joke Alsemgeest uit Delft. Samen kregen ze twee kinderen: Arjan en Joan. Samen met Joke breidde Frans hun zaak flink uit.

 

Waar nu de ingang van De Hoop is, stond vroeger een bollenschuur. Van daaruit startte de verkoop van fietsen en brommers. De reparatiewerkplaats bleef nog gevestigd aan de andere kant van de Achterweg. Arjan ging naar de KTS in Voorhout en vervolgens naar de MTS in Leiden afd. Werktuigbouwkunde. Aansluitend daarop volgde hij nog een studie motortechniek. Sinds de afronding van zijn studie werkt Arjan fulltime in ons familiebedrijf

                                 

In 1970 werd de nieuwe zaak aan de Achterweg geopend; reparatie en verkoop waren nu onder een dak te vinden. Maar al in 1999 werd de zaak alweer te klein. Het resultaat was het ehuidige bedrijfspand; een moderne winkel en een goede geoutilleerde reparatiewerkplaats. Sinds 2001 voert Arjan de leiding over ons bedrijf.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen